INFO OVER OLIJFOLIE

Deze olijfolie is vervaardigd in de streek van Kalamata (Griekenland). De bomen waar deze olijven van afkomstig zijn, is de olijfboom Koroneiki. Deze soort staat bekend om zijn kwalitatief goede olijfolie.                                                                                                                              
De olijven zijn rechtstreeks met de hand van de boom verzameld en worden dagelijks geperst. De olie wordt gewonnen in een met zorg gekozen fabriek, die aan alle Europese hygiëneregels voldoet.
De olijven worden op een lage temperatuur geperst, zodat de olijfolie zijn beste kwaliteit behoudt. Alleen door op deze manier, te oogsten en persen, krijgt en behoudt de olijfolie namelijk zijn unieke volle smaak, een extreme lage zuurtegraad en blijven de grote hoeveelheid van de enkelvoudige onverzadigde vetten, zuren, vitaminen, polyfenolen en antioxidanten behouden. Deze zijn zeer belangrijk voor onze gezondheid.                                                                                                                                                     
Voordat de verpakking plaats vindt, laat men de olijfolie een aantal dagen rusten in RVS-vaten, zodat de olijfolie op een natuurlijke manier helder wordt. Zo kan het zeven van de olijfolie worden vermeden, wat in alle olijfolie-fabrieken wel wordt gedaan. Deze filters zeven echter een groot deel van de belangrijke ingrediënten, wat ten kosten gaat van de kwaliteit.
Deze specifieke olijfolie is van de olijvenoogst van november 2023, de kwaliteit is “extra vergine” en de zuurtegraad is lager als 0,3. De bittere en brandende smaak moet je kunnen voelen en proeven als je deze olijfolie puur eet. Dit is het bewijs van een kwalitatief goede olijfolie. Deze is ontstaan door de polyfenolen, substanties met sterke antioxidanten. Na verloop van tijd zal dit effect verminderen.
Het beste bewaaradvies voor de olijfolie is, deze te bewaren in een afgesloten fles, in een donkere en koele omgeving.
Deze olijfolie is een product in een volledig beheerd en gecertificeerd door TUV Hellas bedrijf en een Π.Ο.Π product (Bescherming bestemming van herkomst).                                                                                                                                                          
De gebruikte foto’s zijn afkomstig uit de olijfboom plantage van Giorgos.
 
Met vriendelijke groeten,
Mark van de Ven en GiorgosAngelopoulos                                                                                 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contactgegevens

Kerkstraat 52
5721 GW Asten
+31 (0)6-55501333
terugnaardenatuur@hotmail.com

U bent welkom op de markten,(zie agenda).

Openingstijden

Neem contact met ons op voor bezoektijden. En volg onze agenda m.b.t. markten.
IMG_0238