INFO OVER INSECTEN

INSECTEN EN MEER…….
Insecten zijn de grootste groep van diersoorten. Alleen al in de groep van de kever, zijn er al meer dan 300.000 soorten bekend.
Keuze genoeg zou je denken, maar in Nederland worden er maar een paar soorten gebruikt om humaan te maken. Deze soorten zijn gekozen, omdat er veel kennis over het kweekproces is en je er vooral op veilig basis mee kunt kweken.
In januari 2008 zijn de eerste insecten  als humaan op de markt gebracht nl. de meelworm, buffelo en de sprinkhaan. De meelworm kwam uit mijn eigen kwekerij, die we volgens de vereiste normen daarvoor hebben aangepast. In januari 2008 hebben we voor het eerst op de HORECAVA beurs, de humane insecten geïntroduceerd aan de consument. 
Ik heb zelf ruim 18 jaar insecten gekweekt, maar ben noodgedwongen moeten stoppen in 2014, omdat ik allergisch ben geworden voor het kweken van insecten.
Waarom insecten eten? Het is al zo dat 80% van de wereldbevolking insecten eet.
Insecten in tropische delen van de wereld , zijn er het hele jaar te vinden. De insecten zijn daar ook veel groter als bij ons en dus heel erg voedzaam. In deze delen van de wereld zijn dierlijke eiwitten, veel moeilijker te verkrijgen, dus het eten van insecten biedt daar een uitkomst voor de bevolking.
Insecten kunnen met een geringe voedselopname, toch heel goed groeien. Dit omdat een insect zich aanpast aan de omgevingstemperatuur en niet opgewarmd hoeft te worden.
De voeding, die nodig is voor 1 kilo rundsvlees is even veel, als voor 4 kilo meelwormen. Dat scheelt dus enorm. Zoals ik al eerder aangaf kweekte ikzelf meelwormen voor de humane consumptie, we hebben daar toen de nodige aanpassingen voor gedaan. Omdat ikzelf in de insectenteelt actief ben geweest en er van overtuigd ben, dat insecten een belangrijke bron van eiwitten en vetten zijn en worden. En omdat de uitstoot van methaan en CO2 aan het milieu, moet gaan verminderen. Sta ik volledig achter het eten van insecten en de verkoop van deze humane insecten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contactgegevens

Kerkstraat 52
5721 GW Asten
+31 (0)6-55501333
terugnaardenatuur@hotmail.com

U bent welkom op de markten,(zie agenda).

Openingstijden

Neem contact met ons op voor bezoektijden. En volg onze agenda m.b.t. markten.
SONY DSC
SONY DSC