Info over Griekse bergthee


Griekse bergthee is puur natuur en bevat geen theïne. Het is gezond en je kunt het net zoveel drinken als je zelf wilt. Grieks bergthee heeft een unieke smaak. Door het dorre landschap, de schone lucht en sterke zonnestralen heeft deze theesoort een unieke geur en bevat het veel gezonde etherische olie. Het kruid ziet er ook mooi uit; een soort bloesem. Onze thee komt van de Olympus Berg, waar onze Griekse telers Anastasia en Dimitis, hun velden hebben, de thee wordt in juni van de velden gehaald. Wij bezoeken hen elk jaar weer om hun producten keuren en laten daarna de thee en kruiden naar Nederland komen.


De oude Grieken gebruikten deze theesoort om de zuiverende eigenschappen. In het Grieks is het beter bekend als “Sideritis”, wat “de ijzeren” betekent. Wonden van soldaten, die tijdens het zwaardvechten gewond raakte, werden behandeld met bergthee. Deze thee desinfecteert namelijk. Door de eeuwen heen kwam men er achter dat het goed is voor veel kwalen.

Uit onderzoek komt naar voren dat de thee uit Griekenland cholesterol kan verlagen en hyperactiviteit tegengaat. In Yoga-studio’s is deze theesoort een trend aan het worden.